Végtörlesztés: ilyen trükköket vetnek be a bankok

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy már az ügyintézés első lépcsőfokánál elakadnak.

Ide a pénzt!

Ide a pénzt!

Kiterjesztenék a végtörlesztés lehetőségét azokra is, akik devizában törlesztik a hitelüket – ezt Rogán Antal nyilatkozta a TV2-nek. Az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke azt ígérte, hogy megvizsgálják, kinek jelent kockázatot az árfolyamingadozás.

Közben egyre több ügyfél panaszkodik a bankokra. Többek szerint nehezítik a végtörlesztést – hangzott el a Duna Híradóban. Például azzal, hogy sokszor nem veszik fel a telefont, vagy ha igen, akkor is csak felületes információt adnak.

A napokban több internetes fórum is létrejött, ahol a devizahitelesek megoszthatják egymással problémáikat, a bankokkal szembeni rossz tapasztalataikat.

Nagyon sokan arra panaszkodnak, hogy rendre elutasítják végtörlesztési igényüket. Mások azt mondják, hogy nem tudják svájci frank alapú hitelüket forint alapúra váltani.

Doubravszky György, a Hiteltársulás alapítója a Híradónak elmondta: a devizahitelek forintra való átváltására hozta létre a közösséget. A civil szervezet célja, hogy összegyűjtsék a devizahitelesek igényeit és egységesen lépjenek fel a bankokkal szemben. Az alapító szerint, ha egy elég nagy csapat jön össze, elég nagy hitelkerettel, akkor még a nagy bankok is tárgyalóasztalhoz fognak velük ülni.

A társulásnak már 150 tagja van, akik együttesen 2 milliárd forintnyi hitellel tartoznak a bankoknak.

A nagyobb bankokkal szemben viszont egyre több takarékszövetkezet kínál kedvezőbb kamatozású forinthitelt. Van olyan, amely alig 8 százalék THM-et számít fel.

Már a második szövetkezet kínál a bankokénál lényegesen alacsonyabb kamatú, forintalapú kölcsönt, amelynek fedezeteként elfogadnak devizahitellel terhelt ingatlanokat is.

Forrás: hirado.hu

1 hozzászólás Végtörlesztés: ilyen trükköket vetnek be a bankok

Önnek mi a véleménye?