Jelzálog

A tartozás biztosítéka ingatlan. Jelzáloggal csak pénzkövetelés biztosítható. A jelzáloggal terhelt ingatlant a zálogjogosult nem veheti birtokába, nem szedheti annak hasznát.

1 hozzászólás Jelzálog

 • Tóth Istvánné

  Tisztelt Ügyvéd!

  Vejem és lányom 2010-be eladatta az IKV-és lakás bérleti jogát azzal az ígérettel, hogy vejem 3/4 tulajdonába levő lakáson haszon élvezeti jogom lesz. Ügyvéddel tudtom és belegyezésem nélkül jó hiszemű lakás használatról szóló papírt írattak személyes adataimat is felhasználva tudtom és beleegyezésem nélkül. Vejem 2012-be felszólított hagyjam el a lakást másként rossz hiszemű lakás használó leszek és biróságilag fog kitenni. Per vége az lett hogy maradhatok a lakásba viszont a testvére által 6 és fél millió ft.nem fizetése végett kb. 2005-be jelzálog került a lakásra vejem beleegyezésével és én erről sem tudtam, A bíróság azt az ítéletet hozta, hogy havi 40.000 ft. lakás használati díjat kell fizetnem havonta vejemnek rezsi költségen felül. Lakás árát abba a lakásba tették amit vettek. Most se lakásom se pénzem viszont életem végéig teli adóssággal élhetek. Lányom a tárgyaláson avval védekezett, hogy én tudtam a lakás jelzálogáról és hogy csak jó hiszemüleg költözhetek a lakásba, még azt is állítása szerint megbeszélte velem, fizetem a rezsit közbe én rokkant nyugdíjamból félre teszek és veszek magamnak lakást.
  Kérdésem: Ha ténylegesen igaz az állítása, akkor eladom a biztos lakást bizonytalanért? Állandó lakásomat eladom jóhiszemű lakás használatért és a pénzemet is elvehetik? Rokkant nyugdíjból vállalom az új lakás vételét? Lányom vallomása leírtak szerint mennyire hihetőek? Hol miként támadhatom meg a fent leírtakat?
  Tárgyaláson az ügyvéd elismerte, hogy a jóhiszemű lakás használatról szóló papírt ő készítette az ők kérésére és azt is elmondta, én nem tudtam a lakás jelzálogáról mivel megkérték nekem ne mondja meg.
  Jelzálog van a lakáson testvérével ketten a tulajdonosok, papírt alá kellett volna e a testvérnek írnia és írásbeli beleegyezése kellett volna e? Jelzáloggal terhelt lakásból az egyik fél húzhat e bármi képen hasznot, főleg úgy, hogy a másik fél nem tud róla és a másik fél az adós ő miatta van jelzálog a közös tulajdonba levő lakáson?

  Köszönömelöre is válaszát Maradok tisztelettel Tóth Istvánné 60 méves

Önnek mi a véleménye?